Workshops

/Workshops
Workshops2019-04-26T15:53:39+00:00

Workshops fotografie

U hebt een camera gekregen maar weet niet wat u er allemaal mee kunt doen. U fotografeert al een tijdje, maar bent niet tevreden over uw foto’s. U gaat graag met de camera op pad, maar kunt wel wat inspiratie gebruiken. Allemaal redenen om een workshop fotografie te boeken. Ontdek hoe leuk en inspirerend het is om samen te fotograferen, en van elkaar te leren!

Lees hier wat andere deelnemers van de workshops vonden

Ik was blij met de workshop. Ik zat een beetje vast, maar heb nu weer zin om te gaan fotograferen. Het was fijn dat het helemaal op mijn eigen camera was gericht. En dat theorie en uitproberen allebei aan de orde kwamen.
Petra heeft veel kennis en ervaring, dat merk je. En heel fijn dat ze alles richtte op het omgaan met mijn eigen fotocamera, met de (enorme) handleiding digitaal bij de hand. Ik zag er tegenop daar wegwijs in te raken. Nu kon ik gericht mijn vragen kwijt en Petra legde uit en liet zien.

Workshop kennismaken met je digitale camera
De 2 uur durende workshop die ik bij Petra Cremers mocht volgen voldeed geheel aan mijn verwachtingen. Op een plezierige deskundige manier beantwoordde zij al mijn vragen en gaf ze me goede tips. Het was echt maatwerk. Naderhand kreeg ik nog informatie toegestuurd.
Ik heb in die 2 uur veel geleerd.
Henk Camps
Workshop kennismaken met je digitale camera

Het onderdeel fotografie van mijn kunstopleiding was in het analoge tijdperk. Van mijn digitale camera heb ik nooit de vele mogelijkheden verkend en gebruikt. De workshop van Petra was heel waardevol, haar uitleg is duidelijk en goed, ook heeft ze me veel handige tips gegeven.
Fotograferen is nu nog leuker!

Irene Westeneng

Workshop kennismaken met je digitale camera

Mogelijke workshops

Petra Cremers Fotografie verzorgt diverse workshops, zowel individueel als in kleine groepjes (bij voorkeur maximaal vijf deelnemers). De workshops zijn geschikt voor beginnende tot gevorderde fotografen.

 • Workshop ‘Kennismaken met je camera’: het is het handigst om te kiezen voor een individuele workshop. Aan de hand van de handleiding bij de camera nemen we de mogelijkheden van de camera door, zodat u leert om de camera handmatig in te stellen. Na afloop krijgt u een handout met de basisbeginselen van de digitale fotografie.
 • Themaworkshop: we kiezen een thema in overleg, bijvoorbeeld natuurfotografie, portretfotografie (dat kan eventueel in mijn fotostudio), culinaire fotografie, productfotografie, straatfotografie et cetera. Na afloop krijgt u een handout met tips en informatie passend bij het thema.
 • Workshop ‘Beter Kijken’: fotograferen begint met kijken. Samen gaan we ontdekken welke mogelijkheden je digitale camera biedt om betere foto’s te maken. U krijgt een handout met inspirerende tips en voorbeelden.
 • Workshop op maat: u heeft een specifieke vraag. U wilt bijvoorbeeld leren hoe u uw kunstwerken kunt fotograferen. Daar maken we dan samen een workshop van. Of uw hebt een eigen blog maar de culinaire foto’s zijn van onvoldoende kwaliteit. Samen bekijken we hoe het beter kan. Achteraf krijgt u een handout met nuttige tips.

Voorwaarden

U neemt uw eigen camera mee naar de workshop. Iedere digitale spiegelreflexcamera, systeemcamera of andere camera  is geschikt waarmee je handmatig diafragma en sluitertijd kunt instellen. Twijfelt u of dat mogelijk is met uw camera, neem dan contact op.
Het verschuldigde bedrag dient uiterlijk één week voor de datum van de workshop betaald te worden op NL08 INGB 0008 3214 09 t.a.v. Bureau PeeCee, Groenekan. Restitutie is niet mogelijk.

Tarieven workshops

Workshop: kennismaken met je camera.

 • Standaardtarief: 40 euro incl. btw
 • Individuele workshop
 • Duur: 2 uur
 • Met gratis handout

Themaworkshop / workshop op maat: 

 • Individueel tarief: 75 euro incl. btw
 • Met een groep: 25-40 euro incl. btw afhankelijk van het aantal deelnemers.
 • Duur: 2,5 uur
 • Met gratis handout

Informeer vooral naar de mogelijkheden!